Консорциум между две фирми спечели обществена поръчка за 28 млн. лева

...
Консорциум между две фирми спечели обществена поръчка за 28 млн. лева
Коментари Харесай

Фирма на Гайтански взе 30 млн. лева за боклука на Сливен

Консорциум сред две компании завоюва обществена поръчка за 28 млн. лв. без ДДС да извършва почистване, събиране на отпадъците, както и други действия, свързани с чистотата на град Сливен. От оповестения протокол излиза наяве, че в откритата процедура по желание на реализатор е взело участие само сдружението по закона за отговорностите и договорите " Грийн партнърс-БКС ", на което в последна сметка е възложена поръчката.

Справка в комерсиалния указател сочи, че двете компании - " Грийн партнърс " и " БКС-Христо Нанев " са сътрудници в общо сдружение, а като автентичен притежател по Закона за ограниченията против изпиране на пари е записан бизнесменът Румен Гайтански, прочут като Вълка. Този консорциум печели за повторно 5-годишен договор за почистването на Сливен. През 2015 година сдружението до Гайтански спечели обществената поръчка за 20 млн. лева. за сметосъбиране и транспортиране на боклука, макар че претендент беше и огромна австрийска компания.

През идващите 5-години  " Грийн партнърс-БКС " би трябвало да събира и транспортира битови и био отпадъци, както и едрогабаритни и строителни такива, да почиства уличните кошчета, да доставя нови и да поддръжка контейнерите, да почиства улиците, тротоарите, площадите, междублоковите пространства. Също по този начин да почиства от сняг и лед през зимата.

Тази година бизнесменът Румен Гайтански се върна официално в бизнеса с боклука на София. През януари стана ясно, че " Грийн Партнърс-БКС " ДЗЗД ще чисти в идващите 5 години столичните квартали " Слатина “, „ Подуяне “,   " Илинден ", " Надежда " и " Сердика ".
Румен Гайтански се връща в бизнеса с боклука на София
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР